Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internetbrowser (zoals Chrome, Internet Explorer of Safari). Met een SSL certificaat verhoog je de veiligheid van jouw website.


Als er nog geen SSL Certificaat op jouw website staat, krijgen de bezoekers van jouw website (sinds juli 2018) de melding ‘not secure’  te zien.

Veiligheid is steeds belangrijker op internet, dit komt vooral door de toename van het aantal gehackte sites de laatste jaren. Denk ook aan de privacywetgeving die vanaf 28 mei 2018 verplicht gesteld is. Ook het zoekprogramma van Google vindt deze veiligheid steeds belangrijker en zal websites met een SSL certificaat hoger plaatsen in hun rankings dan sites zonder deze beveiliging.

Meer redenen van een SSL-certificaat:

  • SSL is wettelijk verplicht volgens de AVG
  • SSL zorgt ervoor dat je beter wordt gevonden via de zoekmachines
  • SSL schept vertrouwen
  • SSL helpt tegen phising

CHECK HET ZELF 

 

Is jouw website beveiligd met een SSL certificaat?

Ga naar jouw website en klik op de url-balk (dat is de balk bovenin waar je jouw website adres invoert). Staat er https:// voor jouw website adres? Dan ben je beveiligd met een SSL certificaat en hoeft je niks te doen.

Staat er http:// voor, dus zonder de ‘s’?
Dan heb je helaas nog geen SSL Certificaat. Wij raden je aan z.s.m. contact op te nemen met jouw hostingbedrijf om een SSL Certificaat aan te vragen voor jouw domein.

 

Meer informatie?

Wij informeren en adviseren graag. Stuur een email naar: info@creationz.eu of bel ons

“Al onze hostingpakketten hebben standaard een SSL Certificaat. Wij hechten namelijk veel waarde aan veiligheid…”

Meer tips?

Volg dan onze facebookpagina.
Wij proberen elke maand een ander onderwerp te behandelen.