Denk eens aan een fysieke winkel. Je loopt langs en ziet het logo op de gevel en daarna kijk je in de etalage. Je ziet in één oogopslag wat deze winkel te bieden heeft en als dit jouw interesse heeft gewekt, loop je naar binnen.

Het is nog best lastig om dit effect te krijgen op jouw website. Het is daarom handig om eerst goed duidelijk te hebben wat de belangrijkste boodschap van jouw bedrijf is. Wat zet jij in de ‘etalage’ van jouw winkel om de klanten naar binnen te lokken?

Probeer in één zin duidelijk te maken wat jouw bedrijf voor een bezoeker kan betekenen. Het is hierbij handig als je weet wie jouw ideale doelgroep is. Wij hebben hiervoor een handige checklist gemaakt. Deze kan je hier binnenkort gratis downloaden. Geen zin om hierop te wachten? Stuur ons dan een email en dan sturen wij deze checklist zo snel mogelijk naar je toe. 


Tip 1:  Verzamel goede content

Het is natuurlijk heel belangrijk welke informatie je op jouw website zet. Hoe langer een bezoeker op jouw website blijft, hoe meer pagina’s deze bezoeker bekijkt. De kans dat deze bezoeker een (toekomstige) klant zal worden is dan groot. Een extra voordeel van een lang bezoek is dat Google de duur meeneemt in haar ranking.

Het is raadzaam om zowel tekst als beeld zorgvuldig te kiezen. Een foto die niet aansluit bij het product heeft geen meerwaarde. Ook de kwaliteit van de foto’s is belangrijk. Je kan geen kwaliteit bieden en uitstralen met een korrelige, of lage resolutie foto. Maak dus zelf een goede foto, gebruik stockfoto’s of maak gebruik van een fotograaf om jouw product goed in beeld te brengen.

Creationz werkt samen met meerdere freelance journalisten en fotografen, wij kunnen jou adviseren welke fotograaf en/of journalist volgens ons het beste bij jouw product past. 

 

Tip 2:  Goed leesbaar

Handgeschreven letters zien er heel erg leuk uit, maar leest niet lekker in grote stukken tekst. Gebruik dus liever een goed leesbaar lettertype. Als de tekst moeilijk te lezen is, haken mensen namelijk sneller af en zoeken ze de gewenste informatie op een andere website.

Ook de grote van de letters zijn belangrijk voor de leesbaarheid. Denk hierbij ook aan jouw doelgroep, het is bijvoorbeeld logisch dat ouderen baat hebben bij een groter lettertype.

 

Tip 3: Maak de teksten niet te lang

Wat voor jou misschien belangrijke informatie lijkt, is niet voor elke bezoeker interessant. Begin met korte teksten waarin je snel tot de kern komt. Met duidelijke (tussen)koppen kan je lange teksten opsplitsen. Ook klikbare opsommingen kan een oplossing zijn om de teksten kort en duidelijk te houden.

Je kan altijd nog uitgebreid op een onderwerp in gaan door het schrijven van een blog 😉

 

Tip 4:  Een goede indeling en menustructuur

Maak een duidelijk navigatiemenu met een logische indeling. Heb je veel verschillende pagina’s dan kan je werken met kopjes en submenu’s. Maak van te voren een logische indeling.  

 

Tip 5:  Zorg dat jouw website RESPONSIVE is

Goede leesbaarheid op verschillende apparaten is tegenwoordig net zo belangrijk als de content. Lees hier waarom dit zo belangrijk is en hoe je kan zien of jouw website responsive is.

 

Tip 6:  SSL Certificaat

Een SSL Certificaat zorgt voor de veiligheid van de informatie van de bezoeker tijdens hun bezoek aan jouw website. Lees hier hoe jij kunt zien of jouw website over een SSL Certificaat beschikt en wat je kan doen om dit certificaat te krijgen.

 

(Tip 7):  Neem contact met ons op

Hierboven heb je kunnen lezen waar een goede website aan moet voldoen. Heb je nog geen website of een verouderde website die niet meer past bij jouw boodschap of de huidige internet eisen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten. Stuur een email naar: info@creationz.eu of bel ons

“Wil je een website die aan alle eisen voldoet?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op…”

 

Wij hopen dat wij je met deze tips een eindje op weg geholpen hebben met het bereiken van jouw ideale website en wie weet tot ziens!

Meer tips?

Volg dan onze facebookpagina.
Wij proberen elke maand een ander onderwerp te behandelen.